Eötvös Loránd Tudományegyetem, Mesterséges Intelligencia Tanszék

Gépelésdinamika demo

Gépelésdinamika demo

Az élményről

A felhasználó egy fiktív bankkártyaszámmal (a rendszerünk által generált véletlenszerű számsorozattal) regisztrálhat a demo rendszerbe, és ezt követően a bejelentkezéskor a rendszer ellenőrzi, hogy a felhasználó a rá jellemző dinamikával gépelte-e be a bankkártyaszámot.

Mit próbálj ki?

1. Érdemes megnézni, hogy a regisztráció után a rendszer a regisztrált felhasználó gépelésdinamikáját helyesen ismeri-e fel. 2. Érdemes kipróbálni, hogy egy másik felhasználó képes-e imitálni a regisztrált felhasználó gépelésdinamikáját - ez előfordulhat, vannak hasonló dinamikával gépelő felhasználók, a ugyanakkor a nem-legitim hozzáférések EGY RÉSZE kiszűrhető a gépelésdinamika alapján. 3. A hozzáértőknek érdemes lehet megfigyelni a rendszer által kiírt DTW-távolságokat: minél hasonlóbb két gépelési dinamika, annál kisebb a DTW-távolságuk.

Szükséges perifériák

Billentyűzet , Kijelző

A technológia magyarázata

Regisztrációkor a rendszer lementi a gépelésdinamikát (billentyűlenyomások és felengedések idejét ezredmásodperc pontossággal), és az elmentett dinamikát összehasonlítja a bejelentkezéskor megfigyelt dinamikával.

Mi ebben az MI?

Idősorok osztályozásának (idősorokkal kapcsolatos felismerési feladatok) egyik gyakorlati alkalmazását mutatja a rendszer, dinamikus idővetemítés (dynamic time warping) módszerrel hasonlít össze idősorokat, lásd még: http://www.biointelligence.hu/typing.html

Kipróbálom

Technológia tulajdonosa

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Mesterséges Intelligencia Tanszék

Milyen típusú MI-t használ a technológia?

Idősorok osztályozása

Alkalmazott megoldás

Általános bemutató

Felhasználási terület

Számítógép és elektronika

Közvetlen Felhasználási módok

Közvetetten

A gépelésdinamikán alapuló személyazonosítás széles körben használható olyan rendszerekben, amellyel a felhasználó gépelés útján kommunikál. Mivel a gépelésdinamikán alapuló azonosítás nem tökéletes, ezért a meglévő azonosítási eljárások kiegészítéseként használható potenciálisan.

Üzleti funkció

Biztonság

Technológia létrehozásának időpontja

2019-06-01

Elakadt és segítségre van szüksége?

Nyugodtan keressen bennünket a +36 1 000 000 telefonszámon, vagy e-mailben a info@miagyakorlatban.hu címen.